Welkom‎ > ‎Media‎ > ‎

18.10.17 - Patiënten met ME/CVS eindelijk serieus genomen


Persbericht: Beleidsvisie ME/CVS Stichting Nederland 
Datum: 18 oktober 2017
 Patienten met ME/CVS eindelijk serieus genomenGoed nieuws voor patienten met ME/CVS. De opvatting dat ME/CVS een ingebeelde ziekte is die tussen de oren zit, is eindelijk achterhaald. 

De ME/CVS Stichting Nederland introduceert hierop een nieuwe beleidsvisie.
 

Chronische Vermoeidheidssyndroom


De ME/CVS Stichting Nederland maakt zich sterk voor 60.000 mensen met ME (Myalgische Encephalomyelitis)/ CVS (Chronische Vermoeidheidssyndroom) die ziek tot ernstig ziek zijn. Hoewel hier jaarlijks duizenden nieuwe patienten bij komen, bestond er in Nederland nog steeds de opvatting dat dit een ingebeelde ziekte zou zijn. Patienten ondervonden dagelijks hinder van deze achterhaalde opvatting.

  

Nieuw beleid
 

Doordat de ME/CVS patienten nu serieus worden genomen, kan de ME/CVS Stichting Nederland een nieuwe beleidsvisie presenteren. Hierin gaat veel veranderen voor de patienten. ME/CVS wordt een verplicht onderdeel van de opleiding van artsen en in de scholing van alle andere bij ME/CVS betrokken (zorg)professionals. Daarnaast komt er een meerjarig onderzoeksprogramma dat gericht is op deze ziekte. Er worden expertisecentra opgezet voor het verbeteren van de zorg voor ME/CVS patienten waarbij er speciale aandacht kan worden gegeven aan patienten met een ernstige vorm hiervan.

 
CheckStat