Mijn zoon en ik hebben cvs, onze behandeling bij Dr. Uyttersprot


Toen ik in november 2009 voor het eerst bij Dr. A. Uyttersprot binnenkwam, vond ik eindelijk een antwoord op alle vragen die ik me al meer dan 10 jaar stelde en waarop geen enkele dokter kon antwoorden. Op aanraden van de psychologe van het Stressteam van de Federale Politie, die mij steeds hoorde klagen van allerlei pijnen en kwalen, ging ik op zoek naar een dokter die fibromyalgie behandelde, om een diagnose te laten stellen.

 

Eigenlijk sukkel ik al van mijn 16 jaar met gezondheidsproblemen. Meestal waren mijn klachten dezelfde als die van oudere mensen: vermoeid, snel uitgeput, gewrichtspijnen, spierpijnen, enz.

 

Drie maanden vooraleer ik naar Dr. Uyttersprot ging wist ik geen raad meer en moest ik thuisblijven van de hoofdpijn en nekpijn. Mijn huisarts had me al doorverwezen naar een neurochirurg die me onder alle mogelijke machines had laten gaan om iets te vinden. Er was nooit iets te vinden en niets kon mijn pijn verzachten. Na een paar weken ziekteverlof werd ik door de controlearts van het werk opgeroepen en hij stuurde me door naar een fysische arts in St. Lucas. Hij kon me ook niet helpen. Na 12 weken medicatie slikken zonder resultaat heeft mijn huisarts me doorgewezen naar Dr. Uyttersprot.

Snel dacht Dr. Uyttersprot al dat ik wel CVS en fibromyalgie had. Na een bloedafname en een inspanningstest bij de cardioloog bleek dat de resultaten niet normaal waren voor iemand van mijn leeftijd. Verdere klinische testen in december 2009 zouden uitwijzen dat er een heleboel resultaten abnormaal waren. Niet verbazend dat ik een wrak was.

 

Ik ben dus in januari 2010 gestart met wekelijkse baxters (magnesium, eiwitten, vitamines, enz.).

Ik werd ook in om de 6 maand een week opgenomen om een weekkuur te doen met dan ook Zovirax om de herpes tegen te gaan evenals antibiotica.

Ik neem ook dagelijks medicijnen en voedingssupplementen die me helpen ‘normaal’ te leven.

 

Na 6 maand was ik veel beter. Ik kon opnieuw koken, voor mijn kinderen zorgen, gaan eten bij vrienden of familie.

 

Spijtig genoeg heb ik een tijd mijn behandeling niet met voldoende ernst gevolgd. Mijn zoon van 11 vertoonde dezelfde klachten als ik een paar maanden ervoor: onverklaarbare pijnen waar geen oorzaak voor gevonden kon worden, een abnormale vermoeidheid voor een jongen van die leeftijd.

Toen heb ik hem aan Dr. Uyttersprot toevertrouwd.  Na een bloedonderzoek, een inspanningstest bij de cardioloog en een week opname voor verdere onderzoeken bleek dat hij ook CVS had, in mindere mate dan ikzelf, maar dat hij ook fibromyalgie had.

 

Hij begon ook met baxters maar dat was moeilijk (zelfs niet) te combineren met school. Hij heeft dus medicatie en voedingssupplementen oraal ingenomen. In september 2010 ging hij naar de middelbare school. Eind oktober had hij al meer dan 30 dagen gewettigde afwezigheiddagen. In samenspraak met zijn school werd hij in het Bednet programma opgenomen. Hij heeft dus zijn schooljaar gevolgd vanuit zijn kamer. Soms was zelfs dat niet mogelijk, hij kon van de pijn niet uit zijn bed. Om de drie maanden werd zijn behandeling aangepast en tegen september 2011 kon hij terug naar school. Hij blijft wel concentratieproblemen vertonen en kon daardoor niet de studierichting volgen die hij wilde.

 Sinds september 2011 gaat hij dagelijks naar school. Hij zit nu in BSO – Basismechanica, staat 13 uur per week op zijn voeten voor praktijklessen. Als hij ziek valt blijft hij wel wat langer thuis dan een andere leerling want zijn immuniteit blijft laag, maar hij gaat naar school en zal ooit een job kunnen uitoefenen. Had Dr. Uyttersprot hem niet behandeld, dan lag hij waarschijnlijk nog steeds in bed of in een instelling, want het jaar dat hij niet naar school kon is voor hem zeer moeilijk geweest op sociaal vlak.

 

Eenmaal dat mijn zoon is gaan beter worden heb ik de draad van mijn behandeling opnieuw hervat. Ik was opnieuw veel slechter; ik was maar om de 8 weken een baxter gaan halen. Na een paar weken met een wekelijkse baxter was ik weer een nieuw mens.

 

Ik heb nu een routine waarbij ik om de 2 weken om een baxter ga, en dankzij die behandeling leef ik ongeveer normaal. Als ik meer dan 2 weken tussen 2 baxters laat voel ik onmiddellijk de nadelen ervan, ik ben veel slapper, heb veel meer pijn.

Ik kan me niet voorstellen hoe mijn leven zou zijn indien niemand me had kunnen helpen.

 

Mijn zoon en ik zullen haar dankbaar blijven voor haar goede zorgen en voornamelijk omdat we dankzij haar de kans kregen om verder te leven op een min of meer normale wijze!

 

Buiten het feit dat Dr. Uyttersprot de juiste behandeling voor mij en mijn zoon heeft gevonden, meld ik er nog graag bij dat zij een dokter uit de duizend is: ze is menselijk, beschikbaar, begripvol, altijd attent, heeft een luisterend oor voor haar patiënten, en toch blijft ze een dokter met al de nodige afstand, respect en deskundigheid.

 

Nancy DE DECKER

Allan HENRIS
CheckStat