Welkom‎ > ‎weetjes‎ > ‎

Boek : Gebroken Leven.De ontwrichtende ziekte ME/CVS. Kees Kooman & Rob van der Ploeg


Op 15 maart 2013 kwam onderstaand boek "Gebroken Leven. De ontwrichtende ziekte ME/CVS" op de markt. Ik verleende mijn medewerking bij het tot stand komen van dit boek.  U bent ziek, erg ziek, maar de dokter vermoedt dat u gek bent en beter kunt worden door te denken dat u niet ziek bent. Dat is in een notendop het verhaal van ME of,zoals psychiaters het bagatelliserend noemen, CVS: Chronisch Vermoeidheid Syndroom.

Dit boek geeft op journalistieke wijze inzicht in een chronische ziekte die heeft geleid tot een wittejassenoorlog. Wetenschappers en medici staan al drie decennia lijnrecht tegenover elkaar en schuwen het moddergevecht niet.

Welke rol speelt de farmaceutische industrie? Welke belangen hebben de grote verzekeraars? Waarom wilde een oud-minister van Volksgezondheid alleen onderzoeksgeld uittrekken voor de gedragstherapie? Waarom noemen sommige specialisten deze ziekte in zijn ergste vorm liever aids-II? En vooral ook: waarom gaan sommige "witte jasen" schijnbaar gemakkelijk voorbij aan de vele zelfmoorden die verband houden met de diagnose ME/CVS?
Taboevragen, waarop dit boek een antwoord wil geven.


Onderzoeksjournalist/schrijver Kees Kooman heeft een tiental boeken op zijn naam staan over uiteenlopende onderwerpen, zoals financiën, gezondheid en sport.
Voormalig docent economie Rob van der Ploeg raakte twee decennia geleden arbeidsongeschikt en zet zich sindsdien in voor erkenning van ME.


ISBN 978-94-91567-32-2
Uitgeverij De Kring - 288 pg

Voor Nederland is dit boek enkel te bestellen via de website van de uitgeverij : http://www.uitgeverijdekring.nl/boek/gebroken-leven

Voor België kan men het boek bestellen, via de ME-vereniging: http://www.me-cvs.be/ of email:   me.vereniging@belgacom.net

CheckStat