12.08.17 - Stanford Symposium ivm nieuwe onderzoeken ivm ME/cvs


12 AUGUSTUS 2017: STANFORD SYMPOSIUM IVM DE MOLECULAIRE GRONDSLAG VAN ME/CVS

 Ron Davis kreeg een staande ovatie!

12 augustus was in het teken van het OMF Community Symposium over de moleculaire grondslag van ME/CVS aan de universiteit van Stanford een grandioze dag. De ruimte gonsde van de positieve energie. De voordrachten van de researchers waren ongelooflijk en gaven blijk van een diep inzicht in deze ziekte. Vermaarde wetenschappers van over heel de wereld namen deel en onthulden vanuit verwante onderzoeksgebieden belangwekkende nieuwe inzichten in ME/CVS research. Er was tijdens de pauzes, de lunch en de avondreceptie volop interactie tussen deelnemende patiënten, zorgverleners, clinici en andere researchers en deze wetenschappers, en er heersten zóveel opwinding en optimisme in de ruimte.

Hier wat hoogtepunten van deze grandioze bijeenkomst :

 

       Er werd aanvullend omvangrijk bewijs gepresenteerd dat ME/CVS een moleculaire ziekte is (een nieuwe nagel aan de PACE-doodskist!)

       Experts in metabolisme, immunologie, genomica, neurofysiologie, electronica en bioinformatica verstrekten data.

       We kregen innovatieve manieren te horen om nieuwe pijnstillers te ontdekken en waren getuige van een vloeiend bewijs van een duidelijke verbinding tussen het immuunsysteem en de hersenen.

       De wetenschappers besloten als een Werkgroep door te gaan, en plannen al velerlei nieuwe manieren van samenwerking om vooruitgang te vereenvoudigen en te versnellen.

       Nobelprijswinnaar Mario Capecchi gaf aan hoe belangrijk patiëntenparticipatie is bij de studie naar élke ziekte, en hoe diep hij onder de indruk was van de mate waarin ME/CVS patiënten daaraan deelnemen!

       In de afsluitende opmerkingen van Ron Davis maakte hij heel duidelijk dat financiering het meeste mist. Hij beschreef ME/CVS als ‘een afgrijselijk ondergesubsidieerde ziekte’. Ondanks de beperkte financiële middelen is er al indrukwekkende vooruitgang geboekt, maar het is duidelijk dat er meer financiering nodig is om dit mysterie te ontrafelen en spoedig behandelingen en een geneeswijze te vinden.

Bron:  https://www.omf.ngo/2017/08/17/ron-davis-gets-standing-ovation/


Je kan het symposium ook bekijken op onderstaande youtube video:
CheckStat